in adamskostuum


in adamskostuum 1.0

(Frequent aangetroffen.)

in zijn blootje; geheel zonder kleren; naakt

Algemene voorbeelden


Meestal slaap ik naakt. Ik heb een hekel aan allerlei elastieken die 's morgens een merkteken op het lichaam achterlaten of aan mouwen die tijdens het slapen en woelen tot boven de elleboog opschorten. Dit keer aarzelde ik, kroop toen toch maar in adamskostuum onder de dekens, maar legde mijn kamerjas klaar naast het bed op de vloer.

Mise-en-scène, Axel Bouts,

De meest voorkomende "overtredingen" van somnambulante personen doen zich voor op seksueel vlak, zei Fenwick. Hij haalde het voorbeeld aan van een 27-jarige Brit, die al slapend en in adamskostuum in het echtelijke bed van zijn buren kroop en de vrouw des huizes begon te aaien.

De Standaard,

't Schijnt dat dat niet bestaat, een naakte man. 't Schijnt dat het altijd hetzelfde liedje is. Ook als een vrouw al lang helemaal is uitgekleed, moet een man per se iets aanhouden, zijn sokken of een hemd of een onderbroek tot aan zijn kuiten. Want als een man zijn kleren uitdoet, dan blijft er niets meer van hem over. En ALS hij dan uiteindelijk spiernaakt is, dan zit hij toch nog 'in adamskostuum'. Ah ja. Een blote vrouw heeft geen kostuum. En een vrouw die echt liefheeft, zou zelfs haar vel uitdoen terwijl een man nog zijn regenjas aanheeft.

Lucky Star, Luuk Gruwez,

Excentriekelingen leven langer dan normale mensen, zo blijkt uit een onderzoek naar duizend non-conformisten uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Nederland. Zonderlingen als de kolonel O. Wingate, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Birma zijn manschappen in adamskostuum toesprak, of de uitvinder Alexander Bell, die in zijn vrije tijd zijn hond wilde leren spreken, blijken als kind enorm vertroeteld te zijn en bleven hun hele leven nieuwsgierig, zo citeerde BBC World Service afgelopen week het Britse onderzoek.

NRC,

Minder preuts lijkt Italië waar dit weekeinde priester Mauro Ferrati kerkgangers opriep een kalender met naaktfoto's te kopen. Medewerkers van een diakonale instelling, waarvoor de opbrengst bedoeld is, hadden zich in adamskostuum laten fotograferen. Ferrati: "Een geintje en ook nog voor een goed doel."

De Telegraaf,

"Hier zal niet meer te zonnen vallen," lach ik. "Hier niet. Maar het is er ook geen weer voor." De hemel is inderdaad grijs en gesloten, zie ik nu. "Jij schijnt dat anders van zins te zijn," merkt zij nog op, "zoals je hier staat." Uit nieuwsgierigheid om wat er gaande was, ben ik immers in adamskostuum uit mijn nachtasiel gesneld. "Mij aankleden? Daar is absoluut geen haast bij," zeg ik. "Ik ben wel geen exhibitionist, maar ik weet dat ik er mag zijn."

Gras, Clem Schouwenaars,

Onderzoeksrechter Schlicker had tegenover de BOB'er gezegd dat er een polaroidfoto van Beaurir bestond waarop de generaal "in zijn meest natuurlijke staat" prijkte; in adamskostuum met andere woorden.

De Standaard,